Campo de fiori

 
Okej, så jag och Linda bestämde oss för att äta middag tillsammans igårkväll. Runt tio kom vi in till stan och hoppade på en buss mot Piazza Venezia. Mitt i diskussionen om vad vi skulle äta, kom en rysk kille vars namn jag aldrig hörde ordentligt och ville rekomendera någon restaurang i Campo di fiori. Öhm, han hade genomträngande blå ögon och en leather-jacket, we all know what that means.. (Typ kille från "Taken".) Fast han visade oss faktiskt en JÄTTEmysig och bra restaurang där det var fullt av människor, god mat och underbar uteservering. Efteråt ville han att vi skulle komma till hans klubb, (JA mamma ännu ett tecken på human trafficking men klubben verkade jättehäftig så klart vi ville dit!). Efter vi ätit gick vi till Scholars Longe, en irländsk pub som var helt proppat av människor men alla typer av stilar, alltså en kille för varje smak! Hehe. Vi träffade två killar, Alessandro och Simone som vi senare gick till klubben med. Ryssen bjöd på gratis drinkar, vi dansade till fyra på morgonen och tillslut åkte jag hem och sov. Och Ikväll? Bara att ladda om...
 
En annan ryss<33
 

Lunch

 
Idag är barnen har barnen lite påsklov vilket betyder; barnvakt hela dgen, inte göra något speciellt kul utan passa upp, passa upp. Dessa barn är väldigt bortskämda, söta, men bortskämda. Man tycker att en 9-åring ska kunna byta byxor själv, men så är det inte i det här huset.. Till lunch gjorde jag tortellini i tomatsås med riven parmesan över, och tänk att dom gillade det!! (Jag ÄLSKADE det). Emma, du kan vara stolt över mig.
 
Längtar sönder till imorgon.. = Fredag fest fest fest.
 
 
 
 

Sötnosarna

 
 
 
Självklart behöver dem inte ha hjälm...:Ssss

Smycken

 
Idag har jag träffat Linda en snabbis i stan, upptäckt en ny jättebra väg dit/hem som är mycket kortare än den andra jag åkt! På vägen hem hittade jag ett stånd som hade riktigt fina smycken, för endast tio kronor styck.. Jag fick allt det här för 100 kr!! Fick armbandet billigare av försäljaren till och med, "good price only for Sweden!!", skrek han högt så en dam blev jättearg och gick :/ Well, I'm happy.
 
 

Pictures

 
 
Lindas seenaste ragg<3 #Joe 
 
 

Worst day of my life..

 
Igår, dear friends, var en av de värsta dagarna i mitt liv. Vad hände? Jo, det började med att jag kom för sent till introduktionen av språkkursen då det var ca 300000 människor som trängdes i kö på termini, samt bilkö i 30 min när jag satt på bussen. Kom tillslut till skolan, genomsvettig och trött. Efter introduktionen, när vi kom ut började det ösregna, inte lite dugg utan blev en liten sjö på marken. När vi kom till metron hittade jag inte min biljett, Linda föreslår; gå igenom med mig då!! Säkert ingen som kollar!! Blond, dum och naiv som jag kan vara ibland springer jag glatt förbi stämpelmaskinen, och blir direkt stannad av en kontrollant ♥ 50€ i böter, något som bara jag kan lyckas med. Fyfan.. Ringde sedan mamma och pappa för tröst, så säger som dem, "500 kr fattigare men en erfarenhet rikare!". Får väl tänka så, vad spelar de där 500 kronorna för roll om 1 månad..? Blir färre drinkar dock..
 
 
 

KIKO

 
Har absolut ingenting att göra idag då Linda svek mig. Har tvättat, kollat film, gått runt ute i området och kollat i affärer. Köpte lite smink som tröst ♥
 
 
 

Livet

 
Igår lärde jag mig några nya saker om Rom!
 
1. Man kan köpa (gott) vin inne på kiosker!
2. Det är varmt klockan fyra på morgonen.
3. Man kan r*ka inne på klubbarna.
4. Många italienska killar fattar inte att utsvängda jeans är big no no.
5. Folket här är öppna, roliga & flörtiga (precis som jag?!) hehe.
 
Det här är en stad jag vill bo i för alltid.
 
 
 
 
Gud Linda vad söta pojkar du dansar med<3 

First night out

 
Ikväll blir det utgång! jag ska in till stan nu och träffa Linda för aperitivo & drinkar, mums!! Ha en bra kväll allihopa och er som jag älskar <3
 

In the morning..

 
 
Än så länge har jag lämnat barnen på skolan, handlat fisk (haha), och en cappuccino. Älskar hur kaffebaren är full av män i kostym på morgonen, och att jag trots mitt osminkade ansikte och ofräscha hår fortfarande kan få ett "ciao bella".

Tennis

 
(Martina och Gabriele längst ut till höger ♥)
 
 
Tisdagar och torsdagar är officiellt mina nya favoritdagar för barnens aktiviteter. En cappuccino i kvällssolen medan jag dreglar över tennistränaren på första parkett. Han är så mystisk, och har fint hår. I want him.
 
 
 

Tour on a vespa

 
 
Jag måste dela med mig av en superhäftig once-in-a-lifetime-experience jag hade idag..
 
Pappan i familjen är journalist för Vatikanens egna tidning, L'Osservatore Romano. Idag efter jag och Linda varit i Vatikanen erbjöd han mig skjuts hem, (min familj bor ca tio minuter därifrån), vilket jag såklart ville.
När jag gick och mötte honom frågade han om jag ville se runt inne i Vatikanområdet, där endast behöriga får vara.. Det ville jag såkart också! Det var helt otroligt, det är JÄTTEstort där inne, dem har ett eget supermarket, apotek, bank, m.m. Det fanns en väldigt stor park som var så himla vacker, Vatikanens egna vakter (Bella, tänk supersnygga italienska män i Marcello-style♥) och så mycket mer! Och inte nog med det.. Denna tur gjordes på VESPA! Att känna den varma vinden i ansiktet och åka fort fort igenom Roms stad var verkligen något jag kommer komma ihåg för alltid. Det gav mig känslan.. Ni vet. Pirret i magen och insikten, att livet verkligen, verkligen är helt jäkla underbart.
 
Bellissima i hjälmen..
 
 

Sun and lunch next to the Vatican

 
Idag var en SUPERVARM dag i stan, jag och Linda träffades vid termini och åkte för att besöka vatikanen. På vägen stannade vi och åt lunch, det blev pasta pesto och en sallad, dryck, bröd och en efterrätt för bara 10€!! Så himla mysigt. 
 
 
 
Fattar inte varför bilderna inte går att rotera.

Spring in Rome

 
Idag är den officiella vår-dagen i Rom :) Solen skiner och fåglarna sjunger, och jag är glad!
 

Italian cooking

 
 
Det bästa med att bo i en Italiensk familj är såklart, min stora passion, den underbara maten. Idag hjälpte jag till att göra en risotto som vi åt först, sedan jättegott stekt kalvkött. Är mätt på italienskt vis, underbart si si ♥
 
 

ONSDAG

 
Idag regnar det.. suck. Idag har jag iallafall utforskat området lite för att slippa gå vilse igen som i förrgår och igår. Igår fick jag panik och började gråta som ett litet barn. Blev även bemött som ett barn av diverse män och pojkar på gatan, dom gjorde "gull-och-tröstande-stön", vilket inte var så uppskattat. Har precis lämnat Martina i kyrkan för sin katolik lektion. Har faktiskt lite hemlängtan idag med tanke på vädret och tröttheten, och att jag vill krama familjen. Fast det är sånt man får stå ut med I guess.
 
Nu dricker jag té och väntar ut tiden tills jag ska hämta Martina igen..
 
 
 
 
 
 

Villa Borghese

 
Igår var jag och Linda i Villa Borghese, det var så himla fint och VARMT! Vi köpte pizza, vin och chips och satte oss på en bänk och åt. Sen hyrde vi en roddbåt och åkte runt i en damm som låg mitt i parken.. Hehe det var lite svårt att ro, men jättekul. En vanlig tisdag liksom?! Jag älskar Rom. 
 
 
 

Casa

 
Några bilder från där jag bor.. Ska fota riktigt utan iphonekamera nån annan gång!!
Vardagsrum
Where the magic happens..
Mitt badrum..
(går fortfarande inte att rotera!!)
 

First day in Rome!!

 
Idag hade jag min första riktiga dag i Rom. Det ösregnade, blåste och var riktigt kallt under morgonen/förmiddagen, senare blev det sköööönt med sol. Är så glad, familjen är verkligen jättegullig och jag älskar "mina" kids. Jag träffade Linda och åt lunch, BÄST! Åt pasta carbonara, det var svingott, men när jag berättade för Elsa vad jag ätit sa hon att den enda som får göra carbonara till mig är hon. Man kan tydligen få salmonella av det råa ägget dem har i om de inte är färska?!! Eeuw. Ja just ja Emma, inte bara valbo jag tappar bort mig till. Idag gick jag vilse så Francesco fick hämta upp mig på sin vespa :/ hehe. When in Rome <3
 
Barnens fritidsaktivitet, tennis. Sol <3
Den går ej att rotera... Drack en espresso här i solen. Det var för starkt..

Mot Arlanda

 
Påväg till Arlanda med hela familjen, har gråtit hela morgonen och svårast var det att ta farväl av min älskade Isak (min hund). Pappa sa precis: "KOM IHÅG Moa, allt charmigt italienska pojkar säger är bara svammel, dom är precis som svenska killar när dom är full, fast dem är nykter". Haha. Är så glad att pappa är så LIVSERFAREN alltså.... Hihi love him. Hörs i Rom senare!
 
 
 

HÖRRNI!!

 
Jag har tagit körkort idag, OCH bokat flygbiljett till ROM! På söndag åker jag. Dags att börja packa...
 

LUNCH

 
Emma bjuder på lunch!! Italian style fast köttfärasås på burk. Yum.
 
 

Carry on.

Exakt det jag måste göra nu.. åh. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mina Kids

Tänk, dom här gosnosarna ska jag vara storasyster åt snart.. Åh ♥
 
           
 
 
 

Hmmm...

 
Önskar jag hade något intressant att skriva!! Men jag är stressad just nu och planerar ALLT för Italien
Skypar med Linda varje kväll som lockar mig med barnpussar, drinkar och Villa Borghese vid sitt promenadstråk. Thanks hun <3 
 
Där Nicolò ska fria till mig :)
 

E

 
E equals love 
 

Sushi

 
Ligger i sängen och äter sushi och kollar Family Guy. Så jäkla skönt! En riktigt lugn helg är vad jag behöver nu innan den stora dagen. Hoppas ni har en mysig lördag :)
 
 
 
 

Väntar på Bella

 
Så himla skönt att vara hemma ikväll, väntar på Isabelle för filmkväll och mys och planera för Italien!
 
 
 

TORSDAG

 
 
Emmagosan och jag åt på Interpool efter jag fixat naglarna, så himla mysigt och gott! ♥ 
Nu på kvällen har jag tagit en liten promenad med Isak, pluggat körkortsteori och övningskört. Nu dricker jag té och ska snart skypa med min Italian family! Ciao
 

Sunny day

 
Vilken underbar dag!!! Lite kallt men fortfarande SOL, det är allt jag begär! Nu ska jag iväg och fixa naglarna med emma. Det ska bli så treeevligt! ♥
 
 
 
camdrottningen
 

Dress

 
Fick hem klänningarna idag.. Den svarta långklänningen var amazing. Här kommer några dåliga cam-bilder på den.
 
 
 
 

Myser

 
 

Classy

 
 
Älskar män i den här looken. Älskar.
 

Den som väntar på nått gott..

 
 
Jag kommer nog alltid vara kär i Italien. Det är någonting speciellt med det landet, som bara finns där.. Förstår inte att jag bor där snart. 
 

Fast just nu sitter jag i verkligheten. Idag vaknade jag vid nio och gick ut på en långpromenad med storasyster och hunden. Riktigt skönt ock uppfriskande, är helt pigg nu faktiskt, så man undrar ju varför man aldrig gör det till en vana.. Nu ska jag iväg på körlektion, ska bli superkul! Love to drive, snart har jag körkort!!!
 
 

Asos

 
Väntar på två klänningar.. Vill ha dem nununu.
 
 
 
 

Moments

 

Rome memories

 
LINDA! Den här videon hittde jag på min kamera, den är ifrån när Linda och jag var i Rom 2011, vi satt hemma hos en tjej som hade världens sötaste hund! Lite smutsig men dock mycket gosig. Stackars hund fick lyssna på Lindas cover på "Aj aj aj"... :/ Haha love you giiiirl
 
 
 
 
 
 

I WILL GET YOU LOVE DRUNK

 
Köpte dessa jeans igår, ÄLSKAR dem. Tycker slitningar är så fint, speciellt när man ser brunbrända ben igenom.. Kommer vara så snyggt till Converse, (eller högklackat), en vit blus eller en snygg tisha med guldiga accessoarer. MUMS! Köpte även söta och sommarfärgade trosor.♥
 
 
 
/ MOA♥

VACKERT

 
 
 
 

TRÅKIGT

Idag har det varit en riktig slödag, gjort mer än vad jag egentligen orkat men måste man så måste man. Varit ute med mamma och övningskört, varit i valbo och köpte en ny dator och lite annat fint, kan visa imorgon :)) Har även skypat med underbara Linda från Rom!!! Iiiiih hon lever drömmen just nu hon, hade tydligen kunnat gå ute i bara en tröja?? Blir helt sinnessjuk av blotta tanken. Nu ska ja kolla Family Guy sedan sova. Godnatt ♥
 
 
 

Yesterday

 
Det är helt overkligt, ledsamt och JÄTTEKUL på samma gång.. Igår var det mycket blandade känslor som bubblade upp, Linda hade sin "avskeds" middag (avsked i citationstecken eftersom det INTE är ett riktigt avsked, ok Linda? Vi ses snart igen!!), eftersom hon flyger imorgon. Hon är först att landa i the city of our dreams, ROM. Imorgon, herregud. Du kommer höra "bella, bella" så fort du hoppar av flyget, du kommer träffa din underbara världfamilj för första gången och dessutom känna hur det känns att vara storasyster till tre sockersöta små flickor. Du kommer sakna mig, men du ska faan veta att jag kommer jag med, ge mig två veckor så sitter jag på planet efter dig, kärleken min. Vi möts snart igen, vi möts snart i Rom.
 
 
Vi hade så mysigt! Men för att förstå känslan lägger jag upp en liten mysig film ♥ Och ja, jag filmar alltid mig själv en snutt mitt i en film. Jag ville också vara med i den. :/
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0